Radionica - “Psihokardiologija u kliničkoj praksi”

  Admin    28.11.2019. u 17:00

Poštovane kolegice i kolege,

pred nama je iduća Radionica Radne skupine mladih kardiologa - radionica koja je ovoga puta organizirana u suradnji sa Sekcijom mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatskog psihijatrijskog društva. Riječ je o radionici u sklopu koje namjeravamo otvoriti jednu velika, a u praksi često zanemarivanu temu - rasvijetliti zajedničke nedoumice glede psihološkog aspekta kardioloških bolesti, propisivanju psihofarmaka kardiološkim bolesnicima, a sve temeljem prikaza zanimljivih interaktivnih kliničkih slučajeva. Kako je ovakva tematika česta u kliničkoj praksi, a ovakav interdisciplinarni psihijatrijsko-kardiološki pristup jedinstven u dosadašnjoj lepezi medicinskih edukativnih skupova, mišljenja smo da ovaj skup predstavlja odlično mjesto za međusobnu razmjenu iskustava, rušenje postojećih komunikacijskih barijera te stvaranje novih poznanstava između liječnika navedenih specijalnosti. 

Skup je organiziran zahvaljujući naporima obje stručne udruge - Radne skupine mladih kardiologa i Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije te bi interes za sudjelovanjem trebali pronaći mladi liječnici (specijalizanti i specijalisti) internističkih djelatnosti jednako kao i psihijatrije, liječnici obiteljske medicine te liječnici zaposleni u hitnim službama.

Skup će se održati u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine s početkom u 17.30 sati u prostorima Zaklade Hrvatska kuća srca, Ilica 5/II (prolaz Oktogon).

Sudjelovanje na skupu je besplatno, prethodna najava (registracija) nije potrebna, a sudjelovanje na skupu bit će bodovano sukladno pravilniku HLK.

 

Program radionice možete pogledati ovdje.

 

Veseleći se zajedničkom druženju u okviru ove zanimljive interdisciplinarne teme srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,

Hrvoje Jurin, dr. med.
Klinika za bolesti srca i krvnih žila
Klinički bolnički centar Zagreb i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Predsjednik, Radna skupina mladih kardiologa Hrvatskog kardiološkog društva

NAJNOVIJI

komentara