Radna podskupina za aritmije i elektrostimulaciju srca

VODITELJ

Dr. sc. Ivan Zeljković, dr. med.

Zavod za postkoronarnu skrb i aritmije

Klinika za bolesti srca i krvnih žila

KBC Sestre Milosrdnice

Drage kolegice i kolege,

čast mi je i zadovoljstvo najaviti pokretanje web-stranice specijalizirane za aritmologiju, unutar web-platforme Hrvatskog kardiološkog društva namijenjene mladim kardiolozima.
Namjera mi je privući mlade kardiologe: specijaliste, specijalizante,  Više...stažiste i studente koji imaju izražen afinitet prema kardiologiji, no dobrodošli su i kolege drugih specijalizacija  te se nadam da će svatko moći pronaći  korisne sadržaje i zanimljive teme. 
Rad stranice  temeljit će se  na nekoliko aktivnosti (dominantno br.1): 

- online konzilijarna ambulantna (planirano kao interaktivna suradnja, u kojoj kolege prikazuju zanimljive / specifične / rijetke EKG zapise aritmija uključujući i tahikardne i bradikardne forme te ih zanima o kojoj je aritmiji zapravo riječ kao i mogućnosti liječenja  pacijenata). Svi su pozvani  sudjelovati u raspravi. Također, svoje zajedničko mišljenje  iznijet  će aritmološki tim Zavoda za aritmije, KBC Sestre milosrdnice, koji je ujedno Referentni centar za aritmije Ministarstva zdravlja RH).  

- prikaz zanimljivih kliničkih slučajeva (interkativna aktivnost; pozvani su kolege da prikazuju vlastite zanimljive slučajeve aritmoloških bolesnika iz kliničke prakse, i to u obliku ppt prezentacija uz diskusiju; najzanimljiviji slučajevi  bit će primjereno nagrađeni)

- povijest elektrofiziologije (prikazat će se zanimljive činjenice iz povijesti i razvoja elektrofiziologije)

- znanost (sažeti prikaz i komentar znanstvenih istraživanja iz područja aritmologije; cilj je imati gosta komentatora koji će kao iskusni aritmolog/znanstvenik znati istaknuti važne činjenice i rezultate iz akutualnih istraživanja)

- prikaz aktualnih događanja iz svijeta aritmologije, osobito aktivnosti Nacionalnog odbora mladih aritmologa u okviru suradnje s EHRA Young EP Committee and Network. 

Veselim se druženju i suradnji sa svima vama,

Ivan Zeljković