O NAMAPoštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji hrvatske kardiološke zajednice,

iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas na novoj kardiološkoj lokaciji, mjestu velikog edukativnog entuzijazma – web platformi Radne skupine mladih kardiologa Hrvatskog kardiološkog društva.

Radna skupina mladih kardiologa osnovana je 2015. godine kao odgovor na razvijene međunarodne trendove i stremljenja mladih kardiologa Europskog kardiološkog društva za uspostavom novih međusobnih komunikacijskih kanala, a sve s ciljem organiziranije i bolje znanstvene i stručne edukacije. Prepoznajući kako je edukacija najsvrsishodniji oblik komunikacije Radna je skupina postala aktivni organizator niza Radionica koje tematski pokrivaju najvažnije kardiološke entitete te na jednom mjestu, okupljajući pripadnike mlade kardiološke i internističke zajednice, liječnike obiteljske medicine i studente, pružaju jedinstvenu priliku da u opuštenom i afirmativnom okruženju svi zajedno učvrstimo postojeće i akviriramo nove spoznaje. Jednako tako Radna je skupina suorganizator niza satelitskih i minisimpozija na kongresnim sastancima koji pružaju hvalevrijednu priliku prezentiranja mladih kolega široj stručnoj zajednici.

Aktualna web platforma predstavlja do sada najambiciozniji projekt Radne skupine. Projekt je to s jednim jasno utvrđenim unikatnim ciljem - promjena kardiološke edukacijske paradigme našega društva. Želja nam je da ovo mjesto postane komunikacijsko žarište svih zainteresiranih za unaprijeđenje kardiovaskularne skrbi i stupnja organiziranosti kardiološke struke u Republici Hrvatskoj.

Kako bismo uspjeli u našoj namjeri, okupljen je tim mladih, energičnih i entuzijastičnih liječnika odlučnih u namjeri da učine korak više - odlučnih da čine razliku.

Pozivam Vas da zakoračite zajedno s nama.

S poštovanjem,

Hrvoje Jurin, dr. med.
Radna skupina mladih kardiologa Hrvatskog kardiološkog društva
Predsjednik